JVC KENWOOD CORPORATION “ GOES BEYOND” MET DE JVC “ADIXXION” Action Camera

Camera

De nieuwe JVC GC-XA1 Action Camera heeft een stevige Quad-Proof body, ingebouwde LCD en WiFi en maakt het iedereen mogelijk “to go beyond” en onder alle omstandigheden unieke opnames te maken.

JVC KENWOOD Corporation introduceert de JVC GC-XA1, een nieuw type Action Camera, onder de naam ADIXXION. Door de groeiende populariteit van dit type camera's vallen de tekortkomingen van de huidige producten op. Het nieuwe model van JVC biedt een oplossing, op basis van jaren ervaring op video gebied.

De handzame GC-XA1 weegt maar 126 g en is zo solide uitgevoerd dat er geen externe behuizing noodzakelijk is die de camera groter zou maken en het geluid zou dempen. Het Quad-Proof ontwerp is waterbestendig tot een diepte van 5 m, schokbestendig tegen een val van 2 m en bovendien bestand tegen stof en vorst. Het krasbestendige rubber draagt ook bij aan de robuustheid en aantrekkelijke vormgeving van de camera. Er is een 1,5-inch LCD monitor ingebouwd aan de zijkant van de camera dus men kan de opnames ter plaatse bekijken, zonder extra gewicht en rompslomp. De body is verder voorzien van twee statiefaansluitingen voor gemakkelijke montage in allerlei situaties. De ingebouwde Wi-Fi biedt een scala aan nieuwe functies en toepassingen. Met de draadloze koppeling met een smartphone of tablet kan het beeld gecontroleerd worden voordat de opname begint, zelfs als de camera al op een moeilijk bereikbare plaats is gemonteerd. De beelden kunnen live worden gestuurd naar een PC via Wi-Fi of een mobiele hotspot, of de opnames kunnen naar een PC/MAC worden overgezet om ze op sociale netwerken te plaatsen. De meest aansprekende mogelijkheid is live HD streaming video te sturen naar USTREAM, zonder gebruik te maken van een PC. Met een minimum aan apparatuur is nu een maximum bereik mogelijk, wereldwijd. Er komen gratis iOS en Android apps en de camera wordt geleverd met Wi-Video PC software.

Zoals je mag verwachten van de video experts van JVC combineert de GC-XA1 een hoge beeldkwaliteit met een robuust en compact ontwerp. Video kan worden opgenomen in resoluties van Full HD tot WVGA, als QuickTime compatibele MP4 bestanden voor weergave op een computer, smartphone of tablet. De beeldstabilisatie zorgt voor scherpere beelden als de camera mobiel wordt gebruikt en een speciale techniek onderdrukt de skewing (schuine vervorming) die soms optreedt bij CMOS beeldsensors. Met de HDMI connector kan de camera gemakkelijk worden aangesloten op een HDTV. Andere features: o.a. supergroothoek lens, Time-Lapse REC om elke 1 tot 5 seconden een beeld op te nemen, 5x digitale zoom, 5 megapixel foto's, witbalans (automatisch/handmatig), belichting (automatisch) en zelfontspanner functies. De GC-XA1 wordt geleverd met een brilklem, flexibele houder, twee lensbeschermingen, USB kabel en accu, zodat de gebruiker direct aan de slag kan. Er zijn diverse optionele accessoires zodat iedereen naar wens speciale gebeurtenissen kan opnemen met de GC-XA1 ADIXXION.
Voor nog extremere filmomstandigheden komt er een externe behuizing beschikbaar.

ADIXXION is vanaf augustus leverbaar met een verkoopprijs van € 299,-